Migraine

Definitie van NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap):

‘Migraine is een neurovasculaire aandoening met heftige aanvalsgewijze hoofdpijn. Migraineaanvallen kunnen variĆ«ren in ernst en duur. Bij ongeveer 60% van de vrouwen met migraine is het optreden van de aanvallen gerelateerd aan de menstruele cyclus. Meestal treden deze op voor of tijdens de menstruatie. Onderzoeken wijzen in de richting van oestrogeenonttrekking als uitlokkende factor’.

Het vervelend is dat je niet te voren weet wanneer je migraine aanval zal krijgen. Nog vervelender is dat je meestal je werk of afspraak moet afzeggen omdat je in bed moet liggen om zo veel mogelijk prikkels te vermijden met de hoop dat je snel uit de migraine kan komen. Er zijn effectieve medicatie om de migraine te voorkomen of te couperen. Maar je wilt niet zo vaak medicijn slikken!

De acupunctuurbehandeling geeft ontspanning in het hoofd en zorgt ervoor dat de ‘kortsluiting’ snel gereset wordt. Bovendien geeft acupunctuurbehandeling ook een preventief effect. Meestal worden de punten op Galblaas meridiaan geprikt. Tevens prik ik ook punten volgens Yamamoto (Japanse schedel acupunctuur).